Jasper`s tips nr.3: Høst fruktene hyppig

jasper tips 3.jpg

Dette er det tredje av tre tips jeg fikk av Jasper Kroon da han besøkte hagen min 2.august 2019. Hvem Jasper er kan du lese her:

Tips nr. 3

Å høste frukter av plantene som f.eks tomat, agurk, paprika og squash, frigir energi til planten så den kan bruke den på å sette nye og modne nye frukter. Det er altså ikke nødvendigvis en god ide å vente for lenge med å høste. Høst gjerne agurk og squash når de ikke er så store, og plukk gjerne tomatene når de begynner å modne, ikke vent til de er ferdig modnet  - de ettermodner fint på kjøkkenbenken.

Jeg har hørt tidligere at man bør høste en moden og en grønn paprika samtidig, det er nok av samme hensikt. Dette visste jeg med tomat og agurk, men vil forsøke å praktisere det mer også for paprika - da jeg har en kjempefin avling av paprika i år - og vil gjerne at det skal vedvare så langt utover høsten som mulig.


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Jasper`s tips nr.1: Dyrk stangbønner

Neste
Neste

Lag herlige hotellfrokost-følelse med SOLBÆR-shots!