Lag egne etiketter med papir og melk! 

DIY

Dette er så enkelt og genialt! Jeg har lenge vært frustrert over etiketter som ikke går av i vask, både de som sitter på glassene når de kjøpes, men også etiketter jeg har kjøpt for å sette på egen hermetikk. Limen virker noen ganger ment for å vare til dommedag. Det behovet har ikke jeg, jeg vil lagre glassene maks ett år, og jeg vil gjenbruke glassene uten å måtte gnikke og gni til jeg blir ør. Derfor ble jeg så begeistret når jeg kom over dette tipset, fordi etiketten går enkelt av i vask, likevel holder den lenge.

Miljøvennlig og personlig

Det skader heller ikke at metoden er både miljøvennlig, naturlig fri for løsemiddel, tilgjengelig, (man slipper å ha ett eller annet spesialremedie liggende ett sted man ikke husker, eller etiketter for den saks skyld) og man kan gjøre etikettene personlig. 

Reklame for egne produkter:

Så hva går det ut på? 

Det er jo så enkelt som bare det; man tar ett stykke vanlig skrivepapir, som man klipper ut og skriver sin etikett på. Bruk helst vannfast tusj, det kan bli vått, da slipper du at skriften renner utover. Så pensler du baksiden av etiketten med melk, og klistrer på glasset. Tørk av overflødig melk, og det var det! Ferdig! 

Etikettene akkurat penslet på, etiketten er fortsatt litt våt, man må skynde seg å justere det beint for det tørker fort!

Etikettene akkurat penslet på, etiketten er fortsatt litt våt, man må skynde seg å justere det beint for det tørker fort!

Man blir overrasket over hvor godt det sitter med en gang. Husk bare å vente til glasset er kaldt, på varmt glass kan det krølle seg. 

Det blir ryddig og fint i skafferiet med like etiketter

Det blir ryddig og fint i skafferiet med like etiketter

Skal du lage mye av noe; så kan du lage mange etiketter digitalt og skrive ut. Jeg lager vanligvis bare en liten batch om gangen, av mye forskjellig, og synes da det er overkommelig å skrive for hånd. 

Og du; ikke vær redd for at etiketten mugler, melken tørker, og tørr mat mugler ikke, mugg kan nemlig ikke leve uten vann. 

4.august 2017/ Maria Berg Hestad 


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Squash i forkledning! 

Neste
Neste

Færre snegler i opphøyde bed?