Halloween-monster av squash!

Halloween squash.jpg

Hvem sier man må ha gresskar for å lage skumle monster til halloween? Det er en kjensgjerning at det er mye enklere å dyrke squash enn gresskar, og det er utrolig fort gjort at en squash vokser seg mye større enn at den er så delikat å spise. Det skjer med meg hvert år.

Da en liten passelig stor squash skrumper fort og lagrer dårlig, er en stor squash nesten evig-varende. De store squashene på bildet under høstet jeg 2.september i min markedshage og har blitt oppbevart varmt og tørt i en hylle siden da.

Store squash som venter på å få bli monster, eller nisser?

Store squash som venter på å få bli monster, eller nisser?

I ettermiddag skal barna få lage hver sin lyslykt av disse, etter inspirasjon fra butternut-gresskaret på hovedbildet. (Jeg kan ikke ta æren for utskjæringen selv, men skylder min nabo, den æren). Med disse to ferdig utskjært, anser jeg oss ferdig med å pynte til halloween.

Reklame for egne produkter

En stor squash "oppfører" seg likt som et gresskar. Den får hardt skall, et tykt fruktkjøtt og en myk kjerne som enkelt kan hulles ut med en skje. Kanskje finner du noen frø inne der også?

20171102_150534.jpg

Det er bare fantasien som setter grenser for hvilke figurer man kan lage. Den kan stå oppreist, slik som figuren på hovedbildet, eller den kan ligge og være mer slange-aktig? Da må man kanskje heller satse på en lysslynge om man vil ha lys inne, så flammen ikke svir igjennom. Er den stående, kan man man ha en lite stearinlys inne i munnen. Jeg skjærer av bunnen på squashen og huller ut derfra, så står den også støtt. se bildet under.

20160905_095426.jpg

Lykke til med dine små og store monster i kveld, og god HALLO-ween!

2019-10-31/Maria Berg Hestad


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Kraftig purreløk med bokashi-triks

Neste
Neste

Vinterdyrking i drivhus | Planter og sår