Solbærshot
Solbærshot er så digg - og minstmann snakker om at han vil ha det hver dag. Det er surt om du ikke er vant, da kan du gjerne tilsette litt søtning av valgfritt slag. Du kan også tilsette vann og få juice eller saft, eller smaksette kombucha med det. Hipp og happ ut og plukk solbær. Den er sikkert moden på en grein nær deg! Se hvordan jeg gjør i kortfilmen fra min Instagram under, og nærmere beskrivelse under videoen.
Oppbevares i fryseren, så har du til kake, dessertsauser, is eller bare rett opp og ned ila vinteren.
Slik gjør jeg:
Jeg knuser bærene i mikseren først, så sikter jeg de gjennom en melsikt. Tidligere har jeg forsøkt å røre med en skje, men fant ut at å banke sikten mot stålbollen er mye mer effektivt, og jeg sitter igjen med en klump med grums i sikten og bare deilig mos i stålbollen. Det som ikke drikkes med en gang, kan lagres ett par dager i kjøleskapet. Skal de lagres lenger er det fryseren som gjelder. Da fryser jeg i beholdere som rekker til fem shoter - en til hver i familien. Dette er en god måte å bevare det meste av næringen i solbæra, som ikke trenger varmebehandles, samt at det er en effektiv måte å fryse den på siden du ikke tilsetter mer vann og sukker som opptar unødig plass i fryseren, samt at du har redusert volumet med 1/3 grums. (Grumset kan du smaksette eddik med - som blir en deilig vinagrette)
Les mer om denne her: Herlig hotellfrokost-følelse med solbærshot