Enkel ferievanning til potter

20170407_111437.jpg

Det er ikke så lenge til påskeferie, men hvordan kan jeg dra fra alle de små plantene jeg har på tilvekst innendørs, tenker du kanskje? Hvem skal vanne de? Ikke fall for fristelsen og drukne de før du reiser! Her gir jeg mine tips for å kunne slappe av på påskefjellet, vel vitende om at dine innesådde planter har det bra.

Du trenger et brett med litt kant som plantene står på, jo større jo bedre. Jeg bruker skobrett fra IKEA. Videre trenger du en stor håndduk eller flere små, som du kan avse, og en bøtte.

Håndduken legger du på brettet og setter plantene på. Så dypper du resten av håndduken ned i bøtta som er fylt med vann. Den bør rekke ned i bunnen av bøtta for å utnytte hele bøttens potensiale. Nå må du fukte hele håndduken ved å helle vann opp i brettet, den må være sammenhengende våt. Når håndduken først er våt, kommer den til å forsøke å fortsette å være våt. Den vil suge til seg vannet og fordele det i hele hånddukens utstrekning. Akkurat til der røttene til plantene dine trenger det, som videre suger vann fra håndduken. Den kommer ikke til å dryppe, for den suger bare opp det vannet den har plass til, så det går fint å føre den ut av bøtta og over to brett, uten at det drypper i mellom.

Reklame for egne produkter:

Så er det klart. Det blir perfekt for plantene. De får verken for mye eller for lite vann, og de kommer til å vise sin takknemlighet med å vokse seg enda større mens du koser deg på påsketur.

PS: test det ut noen dager i forveien, så du vet at det fungerer før du drar, og for all del ha en bøtte som kan gi mer enn nok vann, så det ikke går tomt.

Lykke til, og god påske, når den tid kommer!

April 2018/ Maria Berg Hestad



Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Emballasje blir såutstyr

Neste
Neste

Dette har jeg sådd til nå - 2018