Minidrivhus av godteboks

Minidrivhus av godteboks.jpg

Man trenger ikke drivhus eller drukne i planter innendørs for å starte opp våren litt tidligere enn man kan på friland, alt man trenger er noen godtebokser. Jeg har et tyvetalls godtebokser som jeg har fått gratis i butikk hvor de selger godteri. Disse lager jeg minidrivhus av, som jeg viser i klippet nederst i innlegget. De er perfekte å starte opp planter med.

Hos meg er det veldig kritisk å så direkte på friland, jeg regner at det er bare 50 % sjanse for at det jeg sår kommer opp - enten blir det spist av snegler, krafset over av katter, druknet i regn eller tørket ut av den lunefulle vårsolen. Jeg synes det er mye enklere å se etter spirene når de står samlet på et mer beskyttet sted, som et bord.

Reklame for egne produkter

Godteboks-drivhuset er så bra fordi det beskytter mot alle de ovennevnte farene, samt at det holder godt på fukt som er viktig når vekstene spirer, det er gratis og det tar liten plass fordi det kan stables.

img_4033.jpg

Fortsettelsen

Jeg setter disse i full sol nå, men jeg kan ta av lokket på dagtid slik at det ikke blir altfor varmt til småplantene, også må selvsagt lokket av når plantene stanger opp i taket. Kunsten er å ikke så for tett i disse boksene, for jo tettere man sår jo før må man potte de om - og har man sådd veldig mange, så blir det veldig mye jobb å potte om. Evt. kan man plante småplantene rett på friland.

I klippet under kan du se hvordan jeg har laget det. Det er fortsatt mye som kan sås nå i disse; salat, reddik, vårløk, sukkererter i dorullhylser, hele paletten av kål, samt de fleste sommerblomster.

Sliter du med å få til såddene dine på friland du også? Skaff noen godtebokser neste gang du handler på butikken.

2018-05-05/ Maria Berg Hestad


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Planter salat i potte

Neste
Neste

Planter tomat i drivhus