Klipper jordskokkhekken

klipper jordskokkhekken.png

Jeg har en fantastisk fin hekk av jordskokk i år. Jeg venter på at laurbærhegg-hekken på nedsiden av gjerdet skal vokse seg stor. I mellomtiden har jeg jordskokken. Jeg hadde den her ifjor også, og det ble helt perfekt; en tett hekk som hindret innsyn fra veien, akkurat slik jeg ønsker meg. 

Min hekk står dog i sørenden av kjøkkenhagen og jeg er ikke interessert i at en 2,5 meter høy vegg (den blir minst så høy) skal verken skygge eller blåse over ende i kjøkkenhagen, derfor klipper jeg jordskokk-hekken med hekksaks. Når man klipper toppen av plantene, oppfordrer det plantene til å sette sideskudd i bladhjørnene. Det betyr at hekken vil bli enda tettere.

Ved å klippe toppen av planten, oppfordrer man planten til å sette flere skudd i hvert bladhjørne, og hekken blir tettere.

Ved å klippe toppen av planten, oppfordrer man planten til å sette flere skudd i hvert bladhjørne, og hekken blir tettere.

Nå i begynnelsen av juli har hekken vokst seg stor nok til at jeg synes det er på tide å klippe den, litt over en meter høy.

Reklame for egne produkter:

En av fordelene med å klippe den litt, er at man får en ganske velstelt hekk - jeg formklipper den slik at den også ligner på en hekk og ikke bare noe villvokst. Hekkavklippet ble selvsagt til jorddekke i samme bed.

Man kan også unngå at den når sin normale 2,5 m høyde, slik at blomstene kanskje dukker opp på stilker i hodehøyde? Det kan bli et syn for øyet, en 20-30 meter lang hekk med solsikkelignende blomster langs hele gjerdet. Det er det jeg drømmer om i år! Derfor klipper jeg den en måned tidligere i år enn i fjor.

Jeg snauer av 20-30 cm, slik at den gjenværende hekken når meg til hoften. Jeg kunne sikkert tatt enda litt mer, men tar jeg mer, blir det mer innsyn, og det er det jeg vil unngå.

IMG_7686.jpg

I fjor gjorde jeg ikke dette før i begynnelsen av august, dette ble litt for sent, for hekken rakk ikke å blomstre. Når man klipper den utsettes blomstringen litt, spesielt når det var såpass sent på sesongen. (Frosten kom jo også ultra tidlig ifjor).  At blomstringen uteble skuffet meg enormt - ny sjanse i år! Gjør det på nytt og gjør det bedre, er et bra motto!

Tar du sjansen å klippe din jordskokkhekk?

2019- 07-03/Maria Berg Hestad


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Dette sår jeg - JULI

Neste
Neste

Enkel "selvvanning" med terracottapotte!