Reddik "Atten dager" - for sen høstavling!  

reddik atten dager.jpg

Nå midt i september sjanser jeg og sår reddik! Om man satser på riktig sort, er det gode muligheter for at det kan gå godt. Og den man skal satse på sent og tidlig på sesongen er sorten Dix-huit jour, som er fransk og betyr nettopp atten dager, som kvitrer om utviklingstiden til denne kjappe reddiken. Sent og tidlig på sesongen kan man ikke forvente at den er ferdig så raskt, men tar den en måned er det fortsatt tid for å rekke det før lyset forsvinner!

Har du et drivhus er det en god ide å så de der, hvor klima er mildere i alle former.

Har du ikke drivhus kan du så de i en pallekarm med lokk, eller en plastkasse med lokk – for eksempel en slik som jeg lager en salatbarjordfabrikk av!

Lokk lager du enkelt selv på denne måten: Bygg et enkelt lokk til pallekarm

Reklame for egne produkter:

Pass på å gjødsel opp jorden på forhånd, gjerne med gjødselvann. Så reddikene med god avstand og gi de rikelig med vann og næring, slik at de ikke må konkurrere – noe som hindrer de i å utvikle seg. Nå rekker man ikke å tynne-høste, så man må ha riktig avstand fra begynnelsen av.

Man kan så direkte i bed, eller man kan bruke pottene hvor man har hatt andre ting frem til nå. Har man for eksempel allerede kuttet ned tomatene, ville jeg bare gjødslet opp jorden med gjødselvann og lagt et lag med ny frisk jord eller kompost på toppen og sådd direkte.

Man er ikke garantert å få en avling av reddik når man sår sent på sesongen. Kanskje blir det bare lange skrante blader ut av det, men til gjengjeld kan de også spises og er sannsynligvis enda mer næringsrike enn selve roten (slik det er for nepe-bladene). Noen ganger har jeg lykkes og andre ganger ikke, men med sorten «atten dager» har man best odds! Også må man jo prøve for å finne ut av det da!

Våger du?

2019-09-13/Maria Berg Hestad



Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Få supertidlig avling av gressløk i drivhuset!

Neste
Neste

Youtube-utfordringen oppsummert!