GULROT | I kompost - rett på plena

Reklame for egne produkter

Jeg elsker gulrot og jeg ville selvfølgelig at mine kunder av min lille markedshage også skulle få glede av denne fantastiske rotfrukten, som jeg vet smaker noe helt annet når den kommer rett opp av jorden, enn bare etter kort tid i butikkhyllen.

Men gulrot var en av de grønnsakene jeg syntes var mest utfordrende å skulle få til når jeg skulle anlegge min markedshage så sent som i starten av juni. Det var derfor ikke en av de første grønnsakene jeg prioriterte. Derfor ble de sådd ganske sent på sesongen, i slutten av juni.

Videre sies det at gulrot må ha dyp jord, minst 40 cm dybde for å kunne strekke på seg. Jeg hadde bare en hardpakket plen jeg knapt greide å sette ned et greip i. Å grave var utelukket og jeg hadde bare godt moden kompost som "jord" (det er ikke bare-bare - si`!)  Det sies ofte at kompost kan ikke brukes alene - at det er bare som et "kosttilskudd" å regne. Min erfaring tilsier noe annet, i allefall slik jeg velger å benytte den.

Selv om dette skjedde i markedshagen min, som kanskje kan være litt større forhold enn hjemme i din hage - så har jeg kun brukt håndkraft til å anlegge denne kjøkkenhagen, så det er ingen grunn til at man ikke også kan gjøre dette i mindre (eller større) skala. En av de STORE fordelene med å bruke komposten på denne måten var at det fantes ikke snegler i den, så jeg fikk oppimot 100 % tilslag på alle frøene. Det er jeg ikke vant til, så det ble en hel del tynning - det er jeg heller ikke vant med!

I videoen over kan du se hvordan jeg til slutt løste det, for å kunne gi mine kunder dette fantastiske oransje gullet.

2019-11-01/Maria Berg Hestad


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Fantastisk med kommunal kompost | Snegle- og ugressfritt!

Neste
Neste

Julete bondegård med kjøkkenhage |Adventsaktivitet med barna