Eplemüsli

Det enkle er ofte det beste. Denne müslien er enkel, men knallgod, en favoritt hos barna og inneholder relativt få basisvarer.

Dette er en fin måte å bruke egne, eller naboens epler. Nedfallsfrukt er ypperlig.

Dette trenger du:

1 kg havregryn

100 gr. smeltet meierismør

100 gr. sukker/honning (vi liker den litt søt, men her bestemmer du selv).

5-6 epler, skrelt, kjernet og raspet.

1-2 dl syrlig væske (juice, vannkefir, kombucha)

Slik gjør du:

Smelt smør.

Bland havregryn og sukker i en stor bolle. Bruker du honning kan du blande den ut i smøret. Rasp eplene oppi havregrynene, få med juicen. Hell over smøret og den syrlige væsken og bland til alt er lett fuktig.

Fordel på to stekebrett.

Stek i ovnen på 120 grader varmluft til det er tørt. Det tar ca. 1,5 - 2 timer.

Åpne innimellom for å slippe ut damp, og rør litt rundt for å få jevn steking.

Avkjøl og oppbevar på tett glass.

Server med yoghurt, melk eller smoothie-bowl.

PS: jeg tester å lage spontangjæret eplecidereddik av skrell og kjerner fra eplene. Se i bakgrunne på bildet. Om du vil teste også, kan du google oppskrifter. Kankskje kommer jeg tilbake med oppskrift dersom jeg lykkes.

Vil du bli en dyrkediller?

Bli med i medlemsportalen min og lær om å dyrke egen mat - og å ta hånd om den.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Forrige
Forrige

Tømmerbed i skråningen

Neste
Neste

Hils på Spesskar