Eplemüsli
Det enkle er ofte det beste. Denne müslien er enkel, men knallgod, en favoritt hos barna og inneholder relativt få basisvarer.
Dette er en fin måte å bruke egne, eller naboens epler. Nedfallsfrukt er ypperlig.
Dette trenger du:
1 kg havregryn
100 gr. smeltet meierismør
100 gr. sukker/honning (vi liker den litt søt, men her bestemmer du selv).
5-6 epler, skrelt, kjernet og raspet.
1-2 dl syrlig væske (juice, vannkefir, kombucha)
Slik gjør du:
Smelt smør.
Bland havregryn og sukker i en stor bolle. Bruker du honning kan du blande den ut i smøret. Rasp eplene oppi havregrynene, få med juicen. Hell over smøret og den syrlige væsken og bland til alt er lett fuktig.
Fordel på to stekebrett.
Stek i ovnen på 120 grader varmluft til det er tørt. Det tar ca. 1,5 - 2 timer.
Åpne innimellom for å slippe ut damp, og rør litt rundt for å få jevn steking.
Avkjøl og oppbevar på tett glass.
Server med yoghurt, melk eller smoothie-bowl.
PS: jeg tester å lage spontangjæret eplecidereddik av skrell og kjerner fra eplene. Se i bakgrunne på bildet. Om du vil teste også, kan du google oppskrifter. Kankskje kommer jeg tilbake med oppskrift dersom jeg lykkes.
Vil du bli en dyrkediller?
Bli med i medlemsportalen min og lær om å dyrke egen mat - og å ta hånd om den.
Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger - ingen bindingstid og du får tilgang til alt med det samme.