Gullvann-effekten
Gullvann er....
⚱️hurtigvirkende og lett tilgjengelig næring som tas umiddelabart opp av plantene
⚱️er perfekt sammensatt av næringsstoffer for plantene, likt kunstgjødsel
⚱️lett tilgjengelig for oss, vi har fersk tilgang hver dag
⚱️ganske renslig – sammenlignet med mye annen (naturlig) gjødsel. Det lukter tilnærmet ingenting når det er spedd ut med vann.
⚱️er ureist
⚱️er det mest bærekraftige gjødslet.
⚱️Er gratis
Les mer om det fortreffelige gullvannet her
Altså det er jo bare slik naturen har skapt oss – vi spiser planter og er vandrende kompostmaskiner som (burde) gi næringen tilbake akkurat i den formen som plantene trenger det. Enkel naturvitenskap.
Doseringsanvisning: Spe ut med 10 deler vann. Bruk ca. 1 dl urin – altså en liter gullvann, per m2 per gang og opptil 10 ganger per sesong. 1 dl per m2 per gang og 1 liter totalt gjennom sesongen. Lett å huske.
Jeg har gitt disse plantene gullvann tre ganger på disse 14 dagene som har gått. Mais og gresskar er ganske næringskrevende, så de tåler det godt. Noen deler av planten er fortsatt gul - de bladene vil aldri bli grønne igjen. Men vi ser at planten har tatt til seg næringen ved at den blir grønn i tilvekstpunktet. Da har det hatt effekt. Også er det jorden og ikke bladene til grønnsakene som skal ha gjødslet – også kan vi vente tre uker før vi høster etter gjødsling. Det blir ikke noe problem i maisens tilfelle.
Og dersom du tenker at det er ekkelt eller farlig å bruke urin, så skal du vite at urin er sterilt før det forlater kroppen (med noen få unntak som urinveisinfeksjon) – og at det er svært liten risiko knyttet til bruken av det. (Det kan vi ikke si om annen type industriell gjødsel – der er risikoen ofte store naturødeleggelser, massiv bruk av fossil energi og/eller sprøtyemidler som kommer tilbake og biter oss i rumpa.
Gullvann for the win!
Bruker du gullvann?
#hage #kjøkkenhage #bærekraft #gjødsel #odla #dyrkselv
Bli medlem
I medlemsportalen min får du lære mer om kjøkkenhage. Der får du medlemartikler, medlemsvideoer, rundturer i kjøkkenhagen, Live-sendinger og en lukket Facebook-gruppe med fellesskap med likesinnede. Ingen bindingstid.
Hjertelig velkommen på innsiden!
Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger - ingen bindingstid og du får tilgang til alt med det samme.