Lag ditt eget hvitløkspulver

Det er hvitløkstider nå - og da passer det å vise hvordan du kan lage eget hvitløkpulver. En fast bestanddel i taco-krydder for eksempel (som du absolutt bør lage selv - så slipper du unna ganske mye ulumskheter).

Selv om jeg pleier å lage dette på våren av de gjenværende hvitløkene fra fjorårets avling - så kan du også lage det på høsten av hvitløker du ikke ser hensikten i å lagre. (Veldig små løker, skadede løker, eller løker som ikke har det ytre skallet inntakt. Lagrer dårlig og bør brukes opp først).

Slik gjør du:

🧄Skrell hvitløken. Ved større mengder synes jeg slik risting i et glass eller stor boks fungerer bra. Da løsner skallet fra feddene og er veldig mye enklere å prelle av.

🧄Kjør feddene i en kjøkkenmaskin med kniv til det er en krem.

🧄Smør denne utover en bakepapirkledd plate, eller brett i dehydratoren. Ta heller flere brett enn å legge for tykt - da tørker det raskere.

🧄Sett på varmluft på 40-50 grader. Døra på gløtt innimellom.

🧄Når det er helt tørt, brekker du av de tørre flakene og kjører en runde til i kjøkkenmaskinen til et pulver.

🧄Oppbevar på tett glass inn i «evigheten», eller til det går tomt.
*»Evigheten» tilsvarer minst ett år.

PS: hvitløk inneholder mye sukker og det kan klumpe seg litt, derfor inneholder butikk-hvitløkpulver antiklumpemiddel - men det tenker jeg er unødig. Med en skje hakker du det løs så du får ut det du trenger. I gryta løser det seg opp.
Om du blander det med salt allerede i første runde i kjøkkenmaskinen så vil klumpingen bli litt mindre fremtredende, men da må du huske å trekke fra salt når du bruker det i maten.

Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Lær mer i medlemsportalen min – der får du umiddelbart tilgang til en mengde videoer og artikler, samt at jeg sender live en gang i måneden og svarer på spørsmål fra medlemmer. Der får du også tilgang til et lite samfunn av likesinnede. Meld deg på under!

Medlemsportal
79,00 kr
Hver måned
899,00 kr
Hvert år

Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger. 79 kr per måned eller 899 kr per år - og du får tilgang til alt med det samme. Abonnementet løper til det sies opp - ingen bindingstid.

Forrige
Forrige

La ugresset fortelle deg om jorden din

Neste
Neste

Asparges fra jord til bord - del 3