Lag ditt eget hvitløkspulver

Det er hvitløkstider nå - og da passer det å vise hvordan du kan lage eget hvitløkpulver. En fast bestanddel i taco-krydder for eksempel (som du absolutt bør lage selv - så slipper du unna ganske mye ulumskheter).

Selv om jeg pleier å lage dette på våren av de gjenværende hvitløkene fra fjorårets avling - så kan du også lage det på høsten av hvitløker du ikke ser hensikten i å lagre. (Veldig små løker, skadede løker, eller løker som ikke har det ytre skallet inntakt. Lagrer dårlig og bør brukes opp først).

Slik gjør du:

🧄Skrell hvitløken. Ved større mengder synes jeg slik risting i et glass eller stor boks fungerer bra. Da løsner skallet fra feddene og er veldig mye enklere å prelle av.

🧄Kjør feddene i en kjøkkenmaskin med kniv til det er en krem.

🧄Smør denne utover en bakepapirkledd plate, eller brett i dehydratoren. Ta heller flere brett enn å legge for tykt - da tørker det raskere.

🧄Sett på varmluft på 40-50 grader. Døra på gløtt innimellom.

🧄Når det er helt tørt, brekker du av de tørre flakene og kjører en runde til i kjøkkenmaskinen til et pulver.

🧄Oppbevar på tett glass inn i «evigheten», eller til det går tomt.
*»Evigheten» tilsvarer minst ett år.

PS: hvitløk inneholder mye sukker og det kan klumpe seg litt, derfor inneholder butikk-hvitløkpulver antiklumpemiddel - men det tenker jeg er unødig. Med en skje hakker du det løs så du får ut det du trenger. I gryta løser det seg opp.
Om du blander det med salt allerede i første runde i kjøkkenmaskinen så vil klumpingen bli litt mindre fremtredende, men da må du huske å trekke fra salt når du bruker det i maten.

#dyrkselv #hvitløk #selvforsyning #matauk #hage #kjøkkenhage #hagenmin #matisesong

Forrige
Forrige

La ugresset fortelle deg om jorden din

Neste
Neste

Asparges fra jord til bord - del 3