Slik får du flere gressløkplanter

Visste du at kg- prisen på tørket gressløk er 10 000 kr? Så det er god økonomi å dyrke den selv!  

Du har kanskje en tue gressløk fra før? - ellers får du se å pante en straks, så fra frø eller kanskje tigge fra en nabo?

Jeg kjøpte en gang en gressløkplante som jeg plantet ut, etter det har jeg aldri trengt å kjøpe mer gressløk, og nå skal jeg vise deg hvordan du kan få flere planter så du også kan bli selvforsynt på gressløk.  

Nå har gressløken gått i blomst hos meg. Da er den ikke like fin å høste som gressløk, for stilkene blir for harde. Men blomstene er nydelige å tørke og bruke i kryddersalt, så jeg høster dem først.  

Reklame for egne produkter

Så kapper jeg av hele tua ganske langt ned, kanskje står det igjen 10 -15 cm? Siden dette blei litt for grovt, tørke i det lett og så legg i det inn i hønsehuset hvor det kan avskrekke utøy.  

Så graver jeg opp tua. Forsøk å få med så mye av rotklumpen som mulig. Så er det bare å begynne å dele. Får du til å dra, er det fint, dersom ikke – kan du bruke et greip eller en spade til å kappe rotklumpen i to. Det virker brutalt, men løkrøtter er veldig robuste. Tvert om har den bare godt av å bli delt, da får hver plante bedre plass og tua forynges. 

Det er viktig at vi klipper ned planten før vi gjør dette, for ellers blir det ubalanse mellom røtter og grønt.  

Nå har jeg fått 12 nye planter fra dem tre tuene jeg hadde fra før, jeg fikk fylt en hel pallekarm, og som ganske snart vil bli nye tuer som kan høstes minst en gang til i år. 

Voila! 

Bli med i medlemsportalen

Synes du min formidling er viktig? Da har du mulighet til å bidra til at jeg kan fortsette å være uavhengig - ved å bli medlem av min medlemsportal. Der får du en mengde praktiske tips til hvordan dyrke jernet i kjøkkenhagen, og du kan medle deg ut igjen når du vil! Les mer om fordelene her.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger - ingen bindingstid og du får tilgang til alt med det samme.

Forrige
Forrige

Min nye kollega - Tonje Hellevig

Neste
Neste

Så blomkål og brokkoli igjen nå!