Sprukne hvitløk?

Vi bør høste hvitløken i tide før skallet sprekker opp, ellers lagrer den ikke så godt, men det glapp for meg i år og nesten halvparten av hvitløkene sprakk. 😱

Men fortvil ikke – her er tips til hva jeg gjør med dem.

Først sorterer jeg dem.

De hele lagres lengst – kan lagres mellom 6-12 måneder.

De lett sprukne spises først.

De veldig sprukne, men store, fine, hele fedd eller løker kan brukes som settehvitløker om en knapp måned. Det går fint å sortere fra ett og annet skadd fedd fra bunten, men forsøk å beholde løken så intakt som mulig frem mot setting.

De veldig sprukne, som er små og evt. skadede eller sprukne fedd – lager du hvitløkspulver av. Vi trenger mye hvitløkspulver til tacokrydder, og det er uansett utrolig lettvint å ha i skapet.

Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Lær mer i medlemsportalen min – der får du umiddelbart tilgang til en mengde videoer og artikler, samt at jeg sender live en gang i måneden og svarer på spørsmål fra medlemmer. Der får du også tilgang til et lite samfunn av likesinnede. Meld deg på under!

Medlemsportal
79,00 kr
Hver måned
899,00 kr
Hvert år

Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger. 79 kr per måned eller 899 kr per år - og du får tilgang til alt med det samme. Abonnementet løper til det sies opp - ingen bindingstid.

Relevante innlegg

Neste
Neste

Tomatkrok på forblåst øy – ble det noen tomater?