Tomatsaus fra grønne tomater

Husker du de grønne tomatene jeg høsta i september?

Nå har de modna. I et tørt og varmt rom i kjelleren. De fikk litt lys også, siden det var tilgjengelige plantelys her - jeg vet ikke om det er viktig - jeg tror det er varmen som avgjør mest.

Jevnlig plukker jeg alle som er modne, og fjerner samtidig alle som er skada, mugne - for at de ikke skal smitte resten.

Noen tørka helt inn, noen råtna og mugla - de burde kanskje ligget enda luftigere og fått en skikkelig opptørking på overflaten før de ble stabla i en kasse?

Noen ble litt skrukkete, men mange ble også helt perfekte til å spise på brødskive og salat.

Men de aller fleste havna i gryta. Til tomatsaus. Da gjør det ikke noe om de er både litt skrukkete eller litt inntørka.

Og nå har vi fått plenty glass med tomatsaus til vinteren - fra disse 38 kg med grønne tomater vi høsta i september - som var dyrka utendørs på forblåst øy.

Så ikke tenk du er mislykket om du ikke får røde tomater som digler i solen utendørs - det holder lenge at de blir utvokst men fortsatt grønne - så kan du ettermodne dem inne og få masse tomatsaus.

Her kan du se videoen om hvordan jeg dyrket disse: Tomatkrok på forblåst øy

Reklame

Vil du se mer av hvordan jeg bygger opp denne kjøkkenhagen fra scratch på den nye gården vår – deler jeg mer om det i medlemsportalen min. Der får du også serien om å skape jord uten å kjøpe. Under kan du se en smakebit, og nederst på siden kan du melde deg inn:

Neste
Neste

Hugelkultur på vannsyk jord - Del 2 | Resultatet