Hvorfor jeg skrev boken min

Reklame for egen bok

Jeg skrev denne boken – med kraft i bekymringen som jeg kjenner for maten vår!

Alt jeg har delt de siste dagene – skulle egentlig vært endel av innledningen til boken, men når jeg ikke greide å runde av etter 200 sider, så droppet vi nesten alt.

Se innleggene:
Hvorfor bli uavhengig av matvarebransjen!
Hvordan bli uavhengig av kjedene

Vi bestemte oss for at den skulle inneholde løsningen, ikke for mye problemet! Det glade narrativet. 

Når jeg bestemte at den skulle omhandle pallekarm – selv om jeg dyrker mest i bakken, så var det med tanke på å nå ut til alle dem som ikke dyrker fra før. De som vil starte opp, men ikke vet helt hvordan. 

I Norge har vi 2 millioner hager – med plass til pallekarmhagen jeg foreslår i denne boken. 

Dersom alle dyrker 100 kg mat - så tangerer vi landbrukets produksjon av frukt og grønt. Det kan ses på som et supplement til landbruket og en solid beredskap, for oss selv, men også som nasjon. 

Det er et enormt potensiale som ligger i norske hager. Det var jo slik vi gjorde det før- da dyrket alle sin egen potet – selve beredskapsmaten. 

Med dette som bakteppe ble boken veldig konkret. Den gir en oppskrift på hva du kan så og hvor, når og hva du kan dyrke sammen. Den minner deg på når du må så neste avling for å rekke en avling nr. to. Og på denne måten kan du kanskje høste to avlinger per pallekarm per sesong – og tilsammen høste opptil 100 kg – eller mer, på en sesong. Det er i følge gjeldende kostholdsråd behovet vi har for grønt på et halvår. 

Boken gir en løsning for den som vil ta saken i egne hender og dyrke jernet, selv på liten plass. Vi trenger at flere produserer mat i Norge – både små og store. 

Jeg tror også på at det å inspirerer folk til å komme seg ut i hagen, få litt jording, være fysisk aktiv, være omgitt av det grønne, føle stolthet over det vingreier å dyrke – som jo er påvist å gjøre oss lykkeligere – er det vi trenger, både som mennekser og som nasjon. Og kanskje kan boken så et frø som kan spire og bli til en bedre forståelse av naturen, kretsløpene og maten og kanskje reetablering av noe vi som folk har mistet - påkobling til naturen. 

Kjøp boken signert til kun 349,- i hele september her!

Forrige
Forrige

Gjødsel | Lov -og ikke lov ved salg av mat!

Neste
Neste

Hvordan bli uavhengig av kjedene