Kremet One-pot pasta med grønnsaker fra hagen

Jeg elsker å lage one-pots. Det er så enkelt, går som regel kjapt og etterlater lite oppvask. Dessuten er det lett å lure i mange grønnsaker og ingrediensene som som regel finnes i tørrskap eller som har lang holdbarhet i kjøleskapet – selv om det ellers er helt tomt. I dag laget jeg denne gode kremede pastaen til lunsj til meg og jentene som er hjemme fra skole og SFO.

Ingredienser:

Til tre porsjoner:

1 løk

Ett stort fedd hvitløk (to små)

En paprika

En gulrot

En liten squash, eller en bit av en stor.

To-tre store tomater (eller to bifftomater).

0,5 del fløte

100 gram ost (jeg pleier å skjære av de lørvete delene av ostene, for å «fornye» store ostebiter – eller bruke den siste leiva som ligger igjen.)

50 gram salamisnabb (valgfritt).

Smør/olje til steking

Salt og pepper og evt. krydder (jeg brukte en teskje rødbetssalt og en teskje løksalt, samt oregano og timian.)

Makaroni 100 gram

0,5 dl vann.

Tips: har du ikke fløte, så kan du isteden bruke litt melk, kremost eller bare litt mer ost. Bruk det du har og tenk gjerne etter hva som ligner på ingrediensen du mangler og erstatt med denne. Eksempel har du ikke løk, men purreløk, bruk den. Ikke gulrot, men en annen rot? Osv.

PS: du kan selvsagt også kjøpe grønnsakene ❤️

Reklame for egne produkter:

Slik gjør du:  

Kutt grønnsakene og salami i små biter. Skjær tomatene i skiver. Surr grønnsakene, foruten squashen, og salami i smør til de er blanke i en store stekepanne med høye kanter/ stor gryte. Dryss makaronien over grønnsakene og legg tomatskivene som et lokk over og squashen på toppen. Hell over vannet og fløten og legg lokk på og la gryta surre på svak varme til makaronien er kokt. Rør litt forsiktig i det, så makaronien blir dekt av væske og at ingenting legger seg nedi.

Smak til med salt, pepper og evt. krydder, før du skrur av varmen og rører inn osten til den smelter

Server og nyt!

 

PS: chili er også fint å ha i til de voksne, og toppe det hele med friske urter, grønne blader og cherrytomater.

 

Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Egne potteblandinger uten “jord” - overraskende resultat

Neste
Neste

Kinakål fra jord til bord - del 2 - tynner