Månedens utvalgte frø - august

Det er fortsatt endel vekster til kjøkkenhagen vi kan så i august, og det bør vi gjøre vi som vil ha noe å høste også utover høste og kanskje også vinter? Nå gjør de comeback endel av disse hurtigvoksende favorittene fra våren. Nå satser vi på mange frø og mange små planter - som sammen kan gi en stor avling.

I samarbeid med solhatt.no.

Hver måned fremover i år, 2021, kommer jeg til å plukke ut mine fem favoritter å så for den aktuelle måneden. Frøene har jeg plukket ut fra min fine samarbeidspartner solhatt.no. Om du kjøper frøene via linken, så får jeg endel av salget, uten at det koster deg noe ekstra. Tusen takk! 

Reddik Sora

Sora er min nye favorittsort blant reddikene. Den gir store, kulerunde, knallrøde reddiker. Reddik er vanskelig å få til på sommeren, så dersom du sådde reddik på forsommeren og opplevde at det ble bare langt gress, men ingen knoll - er det som regel fordi reddik ikke liker de lange dagene vi har på sommeren. Den trives bedre dersom den sås tidlig på våren og senere på sommeren. Reddik bruker bare rundt halvannen måned på å vokse seg ferdig, så sår vi i midten av august, kan vi innkassere avlingen i slutten av september. Sår du i en pallekarm, kan du kanskje dekke denne med et lokk senere på høsten, slik at du forlenger sesongen for reddikene, eller det andre du vil så nå.

Salatmiks

Salat er det mest økonomiske å dyrke selv. Det er noe vi vanligvis bruker mye av, det er ganske dyrt i innkjøp, det er vanskelig å lagre lenge (best å ha fersk tilgang selv) - og det er så veldig enkelt å dyrke, spesielt på vår og høst. Jeg bredsår for eksempel salatmiksen i en stor potte, (denne kan jeg dekke med et lokk utover mot høsten) rufser lett i jorden, klapper til og vanner - så er det klart. Når salaten har vokst seg noen desimeter høy, klipper jeg bare av bunter etter behov. Se hvordan i klippet under:

Ruccola

Ruccola er en kjærkommen vekst som trives godt i det litt mer kjølige og fuktige miljøet som venter oss nå utover høsten. Da blir den mild og god, fremfor pepperaktig. At de flyvende skadegjørerne, som kålsommerfugl og kålmøll avtar i intensitet fremover gjør det også enklere å få ha bladene i fred.

Asiasalatmiks

I likhet med ruccola, er også asiasalat også en kålvekst, som gjør det like fordelaktig å dyrke denne nå på høsten. Fordelene med å så mengder med blader nå, er at du kan spise bladene helt fra de er spirer. Skulle veksten stoppe opp, kan du velge å bare spise det som har rukket å komme opp. Derfor sår jeg som regel litt ekstra med frø på denne tiden av året.

Pak choi - tatsoi

Også en hurtigvoksende kålvekst som vi spiser for bladenes del. En yndling å bruke i wok. Rekker den ikke bli fullvokst, så er det nesten enda bedre å spise de små bladene.

 

Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

 
Forrige
Forrige

Løk fra jord til bord - del 5 | Høster

Neste
Neste

Høster hvitløk fra pallekarm