Dette sår jeg nå - DESEMBER

Desember er kanskje ikke nødvendigvis en måneden som forbindes med å så, men det er mye som kan sås også nå, bare man vet hva, hvordan og hvor! Her deler jeg mine tips: 

Reklame for samarbeid: Du kan kjøpe frøene hos fine Solhatt.no som har kun økologiske frø og en mengde sorter som er frøavlet i Norge. Bruker du denne linken; Solhatt.no får jeg endel av salget. Takk!

Utendørs: 

Før vinteren for alvor slår til kan man høstså ute på friland ulike vekster som tåler å ligge i kald jord. Målet er ikke at de skal spire nå, men at de skal gå i dvale og vente på våren. Derfor må man ikke så de for tidlig, mens det fortsatt er mildt.

  • gulrøtter

  • pastinakk

  • havrerot

  • svartrot

  • Sommerblomstene ringblomst, kornblomst, agurkurt blant andre.

Innendørs:

mikrogrønt i vinduet

Chili:

endel chili-sorter trenger ekstra lang tid på å bli ferdig, og noen må sås allerede i desember for å rekke å bli modne hos oss.

Vindus - tomater og paprika.

Om man vil ha en ekstra tidlig våravling av tomater og paprika, kan man så noen nå, og kanskje høste tomat allerede i april/mai.

Men husk, alt som sås innendørs på denne tiden, kanskje med unntak av mikrogrønt - ha ekstralys på denne tiden av året. Lyset fra vinduet er ikke nok, og vil ikke være det før i mars en gang.

NB: Også mange stauder må ha en kuldeperiode og bør såes på denne siden av vinteren for å i heletatt spire.Ikke noen grunn til å hjemme bort frøposene i desember - det er alltid på tide å så, og den tid du bruker på å så nå - sparer du til våren. Hepp hepp!

2018-12-06/Maria Berg Hestad 


Annonse for egen medlemsportal

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Tips til å ikke drukne i planter innendørs

Neste
Neste

Enkel julekrans av pil og vekster fra hagen