“Guacamole” på bondebønner og spinat
For oss som vil spise mest mulig egendyrket og kortreist, så er dette en kjempefin erstatning eller supplement til guacamole av avokado.
Bruk den som guacamole, eller som pålegg på et knekkebrød, pitabrød eller grov tortillalefse, og topp med søte og syrlige cherrytomater og litt basilikum/persille så har du den diggeste lunsj.
Reklame for egne bøker:
Du trenger ca.:
100 gram bondebønner (ferske eller tinet fra fryseren)
100 gram spinat, frossen og tinet, eller fersk.
Ett fedd hvitløk
Litt sitronsaft, eller saften fra en liten kalamondin.
salt/pepper
Mos alle ingredienser med en stavmikser, smak gjerne til med salt og pepper. Ferdig!
Tips 1: Du kan fint spise bondebønner med hylsen rundt frøet på, men jeg pleier å forvelle bondebønnene før frysing, da er det lett å poppe bønnene ut av hylsen. Litt jobb, men smaken og konsistensen blir litt bedre synes jeg.
Tips 2: tilsett gjerne litt olje, majones eller rømme for en rundere smak.
Tips 3: Smelt litt ost på brødet først, før du topper med den grønne mosen.
Tips 4: Blir også veldig god sammen med avokado, for å gjøre klassisk guacamole mer proteinrik og mer hjemmedyrket.
Annonse for egen medlemsportal:
Bli en dyrkediller
Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.
Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger - ingen bindingstid og du får tilgang til alt med det samme.
Bondebønnen et egentlig ingen bønne, men hører til ertefamilien.