Stekt ris med egendyrket til lunsj - desember
En tur i kjøkkenhagen en desember formiddag resulterte i en deilig lunsj til meg og samboeren på hjemmekontor. Av grønnsaker som ble lokalisert i kjøkkenhagen var pak choy, purreløk, rosenkål og kinakål. Gulrot fant jeg i drivhuset.
Rosenkål og purreløk vet jeg er hardhauser som tåler at det har vært bitkaldt tidligere i desember. 50 cm snø og streng kulde. Men at kinakål og pak choy har klart seg så godt, takker jeg snølaget for. Kald, fluffy snø isolerer nemlig veldig godt og bevarer bladene veldig godt. Faktisk bedre enn et lokk, drivhus eller mildvær også.
Men i dag var altså disse grønnsakene prima og ble til lunsj, sammen med stekt ris av rester fra i går.
Reklame for egne bøker
Salat
Kinakål og bladene til pak choy ble vasket og skylt, og kappet til “salat”. En gulrot fra drivhuset ble til litt krønsj og sødme i salaten sammen med finsnittet purreløk. Salaten ble toppet med litt appelsinsaft, balsamicoeddik, noen cherrytomater og ristede solsikkekjerner.
Stekt ris
Jeg kappet rosenkål i fire biter, mer purreløken, stilkene til pak choy og en liten bit lokal salami fra REKO og stekte i litt smør/olje til litt stekeskorpe. La til sides. Så stekte jeg risen, og rørte inn ett egg og stekte videre til egget var godt blandet inn i risen. Så blandet jeg inn grønnsaksblandingen til slutt.
Server og nyt.
Tips: Serveres med grønn krem/ guacamole av bondebønner og knekkebrød.
Annonse for egen medlemsportal:
Bli en dyrkediller
Lær mer i medlemsportalen min – der får du umiddelbart tilgang til en mengde videoer og artikler, samt at jeg sender live en gang i måneden og svarer på spørsmål fra medlemmer. Der får du også tilgang til et lite samfunn av likesinnede. Meld deg på under!
Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger. 79 kr per måned eller 899 kr per år - og du får tilgang til alt med det samme. Abonnementet løper til det sies opp - ingen bindingstid.
En barndomsfavoritt av meg, som bruker mye av våre kjære norske grønnsaker.