Løksuppe med paprika og ost - enkel og nydelig!

løksuppe.jpg

Denne suppen er like god som den er enkel å lage,  ferdig på 10 minutter, og kan vel så gjerne passe til sommer som høst, hverdag eller fest. Mest vanlig på høsten, når løk og paprika kommer for fullt. Men har jeg vært heldig med vindusdyrkingen av paprika,  kan vi også nyte denne på forsommeren. Vi bruker den løken som er tilgjengelig. Det kan så vel være fersk vårløk og hvitløk og gressløkblomster på forsommeren, eller purreløk og kepaløk på høsten og vinteren.

Utenfor paprika-sesong bruker jeg tørket paprika, når jeg har vært ekstra heldig med avlingen sesongen i forveien.

IMG_1537

Dette trenger du til ca. 1,5 liter suppe.

  • to store løk, eller en bunt vårløk.

  • ett par fedd hvitløk, eller en fersk.

  • to paprika, eller flere små, både røde (modne), gule og grønne kan brukes.

  • Kremost, 100 gram per liter vann, helst lokal eller typ Philadelphiaost.

  • ca. 1 liter kraft/buljong; kylling- eller grønnsaks-.

  • 2 ss smør

Reklame for egne produkter

IMG_1590-COLLAGE (1)
IMG_8944

Smelt smør i en gryte. Kutt paprika og løk og stek de i smøret i noen minutter til de blir blanke, ikke brune. Ha oppi kraft. Smak til så det blir passe salt.Kok noen minutter. Skru av varmen og tilsett kremosten. La den smelte i suppa.

Dryss over lilla gressløkblomster og servere med ferskt brød eller flatbrød med godt smør til.

Kan varieres med flere grønnsaker; gulrot, asparges eller sukkererter, eller tilsettes kylling og evt. raspet ost for en mer feststemt variant. Lag gjerne litt ekstra mye, for den er enda bedre dagen derpå.

2020-06-15/Maria Berg Hestad


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
79,00 kr
Hver måned
899,00 kr
Hvert år

Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger - ingen bindingstid og du får tilgang til alt med det samme.

Relevante innlegg

Forrige
Forrige

Bokashi og tomat rett på plena | Uten å grave

Neste
Neste

Komposter med bokashi | Steg (2 og) 3 | Grav ned