"Ostis" på innkokte tomater

«Ostis» på innkokte tomater.jpg

Dette er min favoritt hjemmelunsj. Bruchetta, eller ostesmørbrød, eller bare "ostis" på egne innkokte tomater, er helt himmelsk lunsj eller middag.

Mange likte oppskriften min med innkokte tomater, jeg er spent på om noen har åpnet lokket for å smake enda? Holdbarheten kan være opptil et år eller mer, så kanskje mange blir fristet til å spare? Jeg anbefaler i iallefall å åpne og smake og unne deg den beste ostis- bruchetta. Har du aldri hørt om innkokte tomater før, kan du sjekke oppskriften her: Innkokte tomater – tomat blir ikke bedre enn dette! De innkokte tomatene byr på så mye smak, at man trenger ikke så mye mer for å sette fart på smakene på denne retten.

Reklame for egne produkter:

Du trenger:

  • Innkokte tomater

  • Brød, gjerne grovbrød og fra igår, det skal grilles i ovnen.

  • Ost, nå får du bruk for den siste lefsa som ligger igjen i posen, eller brie-restene etter ostekvelden.

  • Ønsket krydder, gjerne eget kryddersalt

  • Pepper

  • Friskt grønt fra hagen, eller den norske sesongen. Jeg har brukt erteskudd, cherrytomter, basilikum og brønnkarse.

Skjær passelige skiver av brødet. Fiske ut med en gaffel, noen biter tomat fra glasset med innkokte tomater, smak gjerne på en, men la de renne litt av seg før du legger de utover brødet. Legg noen skiver ost på og dryss med ønsket mengde kryddersalt og fersk pepper, og evt. litt salt om du ikke har saltet nok tomatene når de kokte.

Sett i ovnen på 200 grader i ca. 10 min, eller til osten er passelig smeltet/stekt. Stek de litt lenger om tomatene var veldig vandige.

Ta ut, server med fersk basilikum og noen friske salat-grønnsaker etter sesong. Det er så utrolig godt!

img_7617.jpg

Om du skjærer brødet i mindre biter, kan dette fint utgjøre en tapasrett, eller middag en dag man har litt dårlig tid.Man kan variere med å strimle litt løk, spinat, salami eller skinke over, før man setter det i ovnen.

Tillater meg å linke til oppskriften om Innkokte tomater – tomat blir ikke bedre enn dette! en gang til, om du hoppet over muligheten innledningsvis.

Bon apetitt!

2018-09-18/ Maria Berg Hestad  


Annonse for egen medlemsportal:

Bli en dyrkediller

Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Fundament og plassering av drivhuset

Neste
Neste

Brukt drivhus i Det grønne skafferi