Spennende nyheter hos Solhatt

I samarbeid med Solhatt.no

Det er alltid så spennende å se når nyhetene i frøbutikkene kommer, og spesielt kjekt synes jeg jo det er når verdens beste Solhatt.no lanserer sine nyheter. I år er det så mye fint som jeg gleder meg til å prøve. Men også sorter som jeg selv har prøvd og som jeg er så glade for at de har tatt inn i sitt sortiment.

Tar norsk frøproduksjon på alvor

Jeg har jo den glede av å få samarbeide med Solhatt på tredje året på rad. Og grunnen til at jeg velger de er fordi de kun har økologiske frø, som dessuten holder den beste kvalitet. Men kanskje enda viktigere er det at de tar norsk frøproduksjon på alvor og selger frø fra norske økologiske produsenter og avler frø selv også. At vi dyrker frø i Norge er så viktig for å ta vare på artsmangfoldet som er tilpasset norsk klima.

Norsk nepe med lilla topp

Også i år kommer det norske nyheter. Et eksempel er Solanepen med lilla topp som dessuten er sterk mot kålflue - kan det bli bedre? Nepe er blant mine barns absolutte favoritter. Eller den brune tørkebønnen "Norwegian brown", som utvandret til Amerika og som nå har kommet hjem igjen! Andre norskproduserte nye sorter i år er: Rødbeten Bulls blood (med de knall røde bladene), hodekålen Omd fra Nord-Norge, brekkbønnen Dragon, karven Polaris, kålroten Rana og grønnkålen Pentland brig. Det er grunn nok i seg selv til å dyrke disse, at de er norskproduserte og de fleste attpåtil er norske kulturarvsorter.

Paprika til matpakke og lekker lilla blomkål

Jeg gleder meg også til å prøve den oransje snack-paprikaen, da det er fine paprika å putte i matboksen. Den lille blomkålen ser så lekker ut, da jeg synes de lilla blir mindre stygge i fargen på grunn av misfarging fra sol og snegler. Jeg har tidligere bare prøvd F1-hybrider av lilla blomkål, så at denne er en åpen frøsort er bare helt fantastisk!

Tagetesen Ground Control har jeg dyrket i mange år - og jeg bare elsker den massive veksten, de deilige oransje blomstene som biene elsker, og som holder lenge i buketter. Den store mengden grønnmasse blir til fint jorddekke ved endt sesong og sorten er attpåtil ganske motstandsdyktig mot snegler og er positiv for jordhelsen.

I år dyrket vi kjempestore solsikker i barnehagens kjøkkenhage. De var en attraksjon i seg selv både for barna og forbipasserende. Det er gøy med kjempe-solsikker! Prøv denne nyheten hos Solhatt du også?

9706CE38-E986-43ED-953F-F0EE0F328445-819x1024.jpg

En annen sort jeg synes er spennende de har fått inn er den hvite beten Vereduna Alba. I motsetning til den røde beten, kan en hvit bete mye enklere lures i gryter til barna. Hihi....

Om du kjøper via min affiliate-link hos Solhatt, får jeg endel av salget. Tusen takk!

Hvilke er dine favoritter for 2021?

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Høster kinakål i november!

Neste
Neste

Synger og signerer med kjærlighet