5 måter å ta vare på eplene dine
🍏 Eplemusli – med 1 kg raspa eple og 1 kg havregryn – en favoritt blant barna her i huset.
🍏 Tørket eple – både i skiver, båter eller revet – spises som snacks i matpakker eller til senere å bruke i musli. Oppbevares på tette glass i tørrvarelageret.
🍏 Eplechutney som kan hermetiseres og oppbevares ett år i kjøleskapet. Eller eplesyltetøy med kanel.
🍏 Eplejuice - presset og pastaurisert hos lokalt presseri, eller hjemmepresset og hjemmepastaurisert – eller bare fersk lagret i fryseren.
🍏 Epleeddik – forvandle epleskall og skrotter til nydelig epleeddik.
Det gjør ikke noenting om eplene er litt stygge på overflaten – skreller eller skjær bort stygge flekker – så er de like fin å bruke og spise – når de presses til juice har skallet ikke noe å si, så lenge det ikke er mugg – det er ikke greit.
Har du ikke egne epler – spør noen med epler som bare ramler ned- om du kan få plukke. Det er mengder med nedfallsfrukt der ute nå. Ser eplene fine ut, så kan de spises.
Reklame
Vil du bli en dyrkediller?
Bli med i medlemsportalen min og lær om å dyrke egen mat - og å ta hånd om den.
Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger - ingen bindingstid og du får tilgang til alt med det samme.