5 måter å ta vare på eplene dine

🍏 Eplemusli – med 1 kg raspa eple og 1 kg havregryn – en favoritt blant barna her i huset.

🍏 Tørket eple – både i skiver, båter eller revet – spises som snacks i matpakker eller til senere å bruke i musli. Oppbevares på tette glass i tørrvarelageret.

🍏 Eplechutney som kan hermetiseres og oppbevares ett år i kjøleskapet. Eller eplesyltetøy med kanel.

🍏 Eplejuice  - presset og pastaurisert hos lokalt presseri, eller hjemmepresset og hjemmepastaurisert – eller bare fersk lagret i fryseren.

🍏 Epleeddik – forvandle epleskall og skrotter til nydelig epleeddik.

Det gjør ikke noenting om eplene er litt stygge på overflaten – skreller eller skjær bort stygge flekker – så er de like fin å bruke og spise – når de presses til juice har skallet ikke noe å si, så lenge det ikke er mugg – det er ikke greit.

Har du ikke egne epler – spør noen med epler som bare ramler ned- om du kan få plukke. Det er mengder med nedfallsfrukt der ute nå. Ser eplene fine ut, så kan de spises.

Reklame

Vil du bli en dyrkediller?

Bli med i medlemsportalen min og lær om å dyrke egen mat - og å ta hånd om den.

Medlemsportal
kr 79,00
Hver måned
kr 899,00
Hvert år

Relaterte innlegg

Forrige
Forrige

Hvordan fornye det gamle epletreet

Neste
Neste

Presser 90 liter juice hos lokalt presseri