Bygger VARMBENK på friland av hestemøkk, løv og ULL
Tidligere har du kunnet lese om mine forberedelser for å bygge en varmbenk. Jeg lenker til disse innleggene nederst i dette innlegget om du ikke har sett de enda. Nå er det imidlertid på tide å vise hvordan jeg bygger en varmbenk.
I år var det så mildt på slutten av januar, at telen forsvant ut av bakken, så jeg og barna begynte med å måke bort snøen for å kunne grav oss et hull. Fordelen med å grave benken ned, er at man ikke behøver så mye rammeverk for å holde det relativt høye materialet på plass. Er det tele der du bor, kan du fint lykkes med å bygge over jord også.
Reklame for egne produkter:
Jeg har tidligere alltid benyttet hestemøkk på spon, iblandet løv, som jeg også gjør i år, men i år har jeg i tillegg kommet over en skatt av et materiale; nemlig saue-ULL! Jeg reddet 17 fulle søppelsekker fra en bonde som skulle kjøre det på dynga. Ull fra villsau er nemlig ikke salgbart. Dette har jeg i hovedsak benyttet til isolasjon, men også brukt noe i selve gjødselhaugen. Har du ikke ull, kan du isteden benytte løv.
Lurer du nå på hvorfor i alle dager man skal bygge en varmbenk, kan du kanskje lese her først: Varmbenk – “vaffor då då”?
Se videoen over for å se hvordan jeg har bygd varmbenk et tidligere år.
I klippet under kan du se hvordan jeg sådde opp den samme varmbenken:
Les mer om varmbenk her:
Høster bredsådd salat fra VARMBENK – april
Varmbenk – kasse, ramme og lokk
Varmbenk – grave eller isolere bedre?
Kilder til mye kompost-materiale
2019-02-20/Maria Berg Hestad
Annonse for egen medlemsportal:
Bli en dyrkediller
Vil du bli medlem av mitt crew Dyrkediller - meld deg på under og få tilgang på eksklusivt materiale og bli med i sosialt samfunn med andre likesinnede.
Få tilgang til medlemartikler, videoer, videoserier og livesendinger - ingen bindingstid og du får tilgang til alt med det samme.
Tomater og paprika er varmekrevende vekster jeg starter å så innendørs på våren.