Blogg - Medlemsportal - Foredrag - Bøker - Marias hagemat - Ukemenyer - Facebook-gruppe for dyrkediller - Arkiv - SØK
Velkommen til min blogg!
Her finner du det meste du trenger å vite om kjøkkenhage og om hvordan bruke ressurser rundt deg, sette dem i kretsløp for å spare penger, tid og utslipp.
God titt!
Callenge - Blomkål
Vil du være med på en challenge og vise at dyrkediller kan gruse effektiviteten til landbruket?
Finn din klimasone!
Når du dyrker er det veldig nyttig å ha en ide om hvilket klima man dyrker i og hvor lenge man kan regne med at sesongen varer. Slik finner du det!
Krukketomat del 1 - så | Fra jord til bord
Endelig er årets Fra jord til bord i gang. Mine medlemmer, Dyrkediller, har stemt frem sine favoritter og det ble krukketomat, blomkål og asparges vi skal følge i denne serien hvor jeg viser hva jeg gjør steg -for-steg fra frø og til høsting gjennom sesongen. Håper du vil henge på?
Rotkløveret nepe, reddik, gulrot - og “tomat”.
Jeg vil gjerne utnytte bedene i tunnel og drivhus maksimalt tidlig på sesongen, og noe av det mest kjærkomne å dyrke tidlig på året er noen knasende sprø rot-favoritter. Noen vokser rekordraskt, andre er senere ut av startgropa og blir stående en stund etter at tomatene har tatt plass i drivhuset., her viser jeg hvordan jeg nøster opp radavstander så jeg får maks uttelling!
Varmbenk - steg for steg
En varmbenk er utrolig nyttig for oss som vil dyrke grønnsaker i egen hage. Den gir “gratis” og naturlig varme til bedet ditt tidlig på året, slik at du kan utnytte mer av det fantastiske lyset som flommer over landet vårt før juni. OG du får store mengder med kompost til neste år. Her får du steg for steg fra jord til bord.
Varmbenk resultat mai
Her kan du se det fantastisk fine resultatet av varmbenken jeg bygde i tidligere YouTube-klipp.
Fra jord til bord - e-post kurs!
Nå kan du abonnere på serien Fra jord til bord og få oppdateringer rett i innboksen din på e-post.
Back to Eden - geriljahage
Treflis og geriljahaging er undervurderte muligheter for å dyrke grønnsaker, blomster og skape fine uterom. Se steg for steg bilder fra ugress til paradis.
Nytt arkiv på bloggen
Jeg har nå laget en egen side med arkiv for blogg - og medlemsinnhold. Her kan du søke fritekst, sjekke ut ulike kategorier og se en TAG- sky med nøkkelord. Her finner du også en liste med alle mine blogginnlegg fra tidenes morgen i kronologisk rekkefølge.
AVSLUTTET avstemming Fra jord til bord 2022
Dyrkedillerne har talt - her er årets mest populære grønnsaker til YouTube-serien Fra jord til bord.
Live sendinger for medlemmer
Hver måned sender jeg direkte/Live i vår felles Facebook-gruppe for Dyrkediller der jeg svarer på spørsmål og tar spontane omvisninger. Her er sendeskjema for 2022.
Hjelp - lange, tynne spirer!
Selv vi som har dyrket noen år, opplever at frøene vi sår, spirer og vokser opp til å bli lange, strantne og skjøre stilker med små blader på toppen. De ligner ikke i heletatt på disse lekre småspirene fra hagebladene. Hva har vi gjort feil? Og finnes det noe å gjøre?
Medlemstilbud 10 % rabatt hos Solhatt.no
Nå får mine medlemmer 10 % rabatt hos Solhatt.no to ganger i året.
Tips til lynrask kompost
En god kompostering trenger luft, varme, riktig fuktighetsnivå, mat og noen til å spise avfallet. Med litt luft og kjærlighet og noe attåt lager du lynrask kompost. I bestefall kan det ta så lite som bare fire uker når alle forhold ligger til rette - også med helt vanlig hageavfall.
Medlemstilbud dyrkediller
Mine medlemmer får fine rabatter hos fine små aktører av produkter jeg liker. Følgende rabatter kan du få per nå, men logg deg inn i medlemsportalen for å se oppdatert informasjon og rabattkodene, som er sladdet her for tilfellet.
Smitte i hageavfall - og natur som biter i rumpa?
Et spørsmål fra en dyrkediller (medlem) førte til en lengre filosofisk tankerekke når jeg forsøkte å svare opp. Jeg er ikke sikker på om jeg svarer på spørsmålet? LOL. Hva tenker du om saken? Unngå smitte for enhver pris, eller satse på biologisk mangfold?
Juksesår uten jord
Når jeg henger etter og vil ta inn forspranget, da pleier jeg å jukseså på måten jeg viser i klippet under. Da kan jeg få frøene til spiring nå med en gang - uten jordsøl inne på kjøkkenbenken, også kan jeg utsette å fikse jord til senere. Perfekt om man er i karantene - tjohoo!
No- dig - Hvordan jeg produserer nok kompost!
Jeg har regnet ut at jeg trenger rundt 2 000 liter kompost for å mate bedene i kjøkkenhagen min per år, for å mate min 300 kvadratmeter store kjøkkenhage. Slik løser jeg det!
Latmanns-kompostens gyldne regel
Å kompostere kan være både komplisert og tidkrevende. Eller det kan være lett og lite tidkrevende. Faktisk kan du finne inspirasjon i ditt eget kosthold, jeg avslører hvordan nederst i innlegget. Du bestemmer hvor mye du vil kompliserer det, men du kan spare deg mye arbeid om du forøker å holde deg til den gyldne regelen: