Blogg - Medlemsportal - Foredrag - Bøker - Marias hagemat - Ukemenyer - Facebook-gruppe for dyrkediller - Arkiv - SØK
Velkommen til min blogg!
Her finner du det meste du trenger å vite om kjøkkenhage og om hvordan bruke ressurser rundt deg, sette dem i kretsløp for å spare penger, tid og utslipp.
God titt!
Lag ditt eget hvitløkspulver
Å lage eget hvitløkspulver er enkelt av overskytende hvitløker.
Fruktlær på solbær
Lag solbær-lær godis på solbær og/eller solbærgrumset etter solbærshot! Slik gjør du!
Lag grønnsakssalt av de skadde grønnsakene
Grønnskassalt er er kjærkommen måte for oss å få brukt mer av det som hagen gir, men også en måte å spise mer egendyrket. Med et arsenal av tørkede grønnsaker, trenger vi ikke kjøpe like mye buljong og annen smakstilsetning til mat, vi erstatter dette med grønnsakssalt.
Fermentert salsa
Denne salsaen synes jeg er så god, og jeg tror det er en god sak å prøve seg på for nybegynnere, siden den ikke skal fermentere så lenge og smaken ikke er så annerledes enn originalen.
Kremede squash-nudler med grønnsaker
Å lage nudler, eller spagetti, er en fin måte å få unna mye squash, og det er enkelt og super-godt.
Indisk med norsk-sesong-twist!
Indisk mat er en favoritt her i huset og det går fint an å lage indisk mat med mengder med norske ingredienser i sesong, eller som lagret på ulike vis.
Løksuppe med paprika og ost - enkel og nydelig!
Denne suppen er like god som den er enkel å lage, ferdig på 10 minutter, og kan vel så gjerne passe til sommer som høst, hverdag eller fest.
Krydret rabarbrachutney
Ahh - jeg elsker rabarbra. Det er en "frukt" som byr på saftig og syrlige stilker på en tid da det er lite annet fruktig å spise fra egen hage.
Spinasj - smoothie | Barnas favoritt
Ideen til denne smoothien fikk jeg da min eldste datter serverte meg hennes favoritt smoothie; banan med melk og mandler.
Frossen jordbær-snack til barna
Jeg får helt frysninger i tennene av tanken på å spise en frossen jordbær, men mine barn elsker å spise frossen jordbær rett opp og ned.
Pære og solbærjuice
Kombiner det beste fra to verdener og lag en juice som skårer høyt smaksmessig, ja kanskje en av de beste jeg har laget!
Lag herlige hotellfrokost-følelse med SOLBÆR-shots!
En vinner ved frokostbordet enten det er ferie, helg eller hverdag - SOLBÆR-SHOTS - en vitaminbombe i lite glass!
Forveller spinat
Etter publisering av YouTube-klippet om min fantastiske tidlige avling av spinat i mai, kom spørsmålet: hva gjør du med alle spinaten?
Plommesalat med chili, løk og koriander
Jeg elsker smaken av ferske plommer, den fruktig, søte - nesten litt tropiske smaken er så kjærkommen i vårt fruktfat.
Innkokte tomater - tomat blir ikke bedre enn dette!
Jeg elsker denne måten å ta vare på årets overskudd av tomater.